Bedrijfsadvisering duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is de productiviteit, motivatie en gezondheid van individuele werknemers. Daarbij draait het om datgene wat werknemers met betrekking tot hun werk kunnen (competenties, belasting en belastbaarheid) en willen (verbondenheid met het werk en motivatie) zowel binnen als buiten de organisatie. Elementen als persoonlijke ontwikkeling, flexibiliteit/arbeidsmobiliteit, blijven leren, gezond zijn en blijven, het zoeken van uitdagingen in het werk, werkplezier en persoonlijke ambities maken onderdeel uit van duurzame inzetbaarheid. Het is steeds belangrijker dat werknemers gezond, fit en competent blijven. Maatregelen om mobiliteit te bevorderen, gerichte scholing, competentiemanagement, verzuimpreventie en vooral een goed gesprek over de toekomst tussen de werknemer en werkgever kunnen hieraan bijdragen. Zodat ook werknemers zelf het heft in handen nemen wat betreft het inrichten van hun loopbaan.

Dienstverlening op het gebied van duurzame inzetbaarheid wordt niet alleen ingezet ten behoeve van individuele werknemers maar ook richting werkgevers.

Wat zijn de kenmerken van uw organisatie?

Is uw organisatie:
- Taakgericht, overlevend (reactief),
- Prestatiegericht (pro-actief),
- Creërend functioneel (creatief)? 

In een taakgerichte organisatie is altijd meer stress en daarmee meer verzuim dan in een creërend functionele organisatie. 

Dus wilt u echt op een andere manier het verzuim aanpakken en tegelijk uw organisatie naar een ander niveau trekken dan gaat u met beiden aan de slag.

Wij helpen u hier graag bij.

 

Back 2 Beter 2014